Bra boenden för äldre på landsbygden är inte röstfiske

Replik på insändaren från Linnea Berggren (M) i Allehanda 21/3

Precis som du beskriver så var Sidensjögården och Mogårn uttjänta byggnader, vilket gjorde att varken förvaltningen eller politiken kunde garantera de kvalitetskriterier som krävs för att bedriva vård och omsorg på ett patientsäkert sätt.

När Sidensjögården lades ned så var det ett korttidsboende, det som nu föreslås är en ersättningslokal för platserna som finns på Fyrklövern.

Som det i tidigare skrivits i artiklar och samhällsinformation så har Övikshem visat intresse för att göra om Fyrklövern till ett trygghetsboende vilket vi ser en dubbel vinning i att genomföra. Genom att göra en nybyggnation i anslutning till det befintliga demensboendet som ligger bredvid Sidensjögården så kan vi optimera personalbemanningen under både dagtid och nattetid. Det finns nämligen stora svårigheter att rekrytera såväl ordinarie personal som vikarier till kommunens ytterområden och detta är lösningen vi anser bäst för just Sidensjö som inte är något undantag.

Hela arbetet bakom detta förslag är gediget genomfört av Välfärdsförvaltningen, Övikshem och intressegruppen i Sidensjö, inte något ihophastat röstfiske.

Det är tråkigt att du inte kan känna glädje över förslaget om att samordna verksamheterna och därmed möjliggöra för ett trygghetsboende i Sidensjö. Vi gläds tillsammans med Sidensjöbygden över att detta förslag kan förverkligas och tycker det är trist om du har en annan bild av hur vi på bästa sätt försöker skapa bra verksamheter och boendemiljöer för våra äldre medborgare.

Anna-Belle Strömberg, Ordförande i Omsorgsnämnden (S)

Gunnar Eklöf, Vice ordförande i Omsorgsnämnden (V)

Josefin Nilsson, Ledamot i Omsorgsnämnden (MP)

facebook Twitter Email