Socialdemokraterna i Örnsköldsvik söker politisk sekreterare

Socialdemokraterna i Örnsköldsviks kommun söker en politisk sekreterare när vi nu stärker vår organisation.

Som politisk sekreterare arbetar du nära våra två kommunalråd, gruppledare, nämndsordförande och vår andre politiska sekreterare, du deltar i det dagliga politiska arbetet, ger stöd och underlag till våra ordförande i nämnder och spelar en viktig roll för politikutvecklingsarbetet och att föra ut vår politik till medborgarna. Det är en självklarhet att du har en socialdemokratisk värdegrund.

Din uppgift som politisk sekreterare är att bevaka politiska ärenden i den kommunala organisationen och underlätta det politiska arbetet för de förtroendevalda. I samråd med ansvarigt kommunalråd författar du politiska förslag till ansvariga nämnder, kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. Då politisk framgång kräver samtal, förhandlingar och emellanåt kompromisser har du en viktig uppgift att samverka med förtroendevalda och tjänstemän på olika nivåer och i olika partier om aktuella frågor. Vidare har du att förse de förtroendevalda med relevant fakta och underlag inför bland annat debatter och medieframträdanden. Du stödjer opinionsbildningen genom att författa debattartiklar och budskapstexter.

Arbetsuppgifterna är skiftande med fokus på det politiska arbetet internt och några av arbetsuppgifterna är följande:

 • Stöd och hjälp till förtroendevalda med underlag, fakta och skrivelser
 • Intern och extern kommunikation
 • Ansvarig för kommunikation i sociala medier
 • Produktion och distribution av kampanjmaterial och politiska budskap
 • Kontakt med förvaltningar och tjänstemän
 • Politisk kommunikation
 • Ledning av kampanjinsatser

 

Meriterande:

 • Utbildning eller erfarenhet av kommunikation
 • Erfarenhet av ledare i ideella sektorn eller inom näringslivet
 • Utbildning eller journalistisk erfarenhet
 • Körkort och egen bil

 

Placeringsort, tillträde, anställningsform

Du kommer att arbeta i Örnsköldsviks kommunhus med den politiska staben i centrala Örnsköldsvik. Tjänsten är ett förordnande som politisk sekreterare enligt kommunallagen, vilket berättigar till tjänstledighet från ditt nuvarande arbete. Förordnandet, som är på heltid, inleds snarast. Vi tillämpar tre månaders provanställning.

Ansökan och kontaktpersoner

Ansökan, med personligt brev och CV, mejlas till: kristoffer.park@socialdemokraterna.se

Skriv gärna ”Ansökan politisk sekreterare” i mejlets rubrik.

Skicka gärna din ansökan omgående då vi tillämpar löpande urval, men senast 30 juli.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:

Kristoffer Park för arbetarekommunen, 070-515 50 70

facebook Twitter Email