Klart med bygget av en ny simhall i centrala Örnsköldsvik, samt renovering av den gamla.

Intill den befintliga simhallen kommer den nya att byggas som förhoppningsvis kan stå klar inom några år.

Pressmeddelande 2020-12-15


Under måndagens kommunfullmäktige togs beslut om bygget av en ny simhall i centrala Örnsköldsvik, samt renovering av den gamla.
Simhallen i centrala Örnsköldsvik byggdes på 1970-talet och diskussioner kring dess renoveringsbehov har förts i flera år. I Socialdemokraternas budgetdirektiv 2021 har vi avsatt pengar både för bygget av en ny simhall, och även för renovering av den gamla bassängen. En ny simhall var också ett vallöfte från vårt parti inför valet 2018. Med tanke på de stora behov av renovering som finns i den befintliga simhallen, är vi mycket glada att det nu fattats beslut om detta i Kommunfullmäktige.
För att vi i skolan ska kunna bedriva en simundervisning av god kvalitet krävs denna investering. Vi har under de senaste åren rustat upp samtliga av simhallarna på våra serviceorter, och nu är det dags även för centralorten.
Våra simföreningar har länge efterfrågat en ny bassäng, både för träning och för att ha möjligheten att arrangera större simtävlingar. En investering i simhallen krävs för att våra simföreningar ska kunna leva vidare och fortsätta utvecklas.
Nästa steg är att projektet ska upphandlas. Planen är att byggstart sker under 2021 och att en färdig simhall ska stå klar om några år. Därefter ska den gamla renoveras. Detta kommer leda till en simhall anpassad för våra invånares behov, och innebära en insats för folkhälsan.

Eva Sonidsson (S), Ordförande i Kultur- och fritidsnämnden

Kristoffer Park (S), Ordförande i Bildningsnämnden

facebook Twitter Email