Första spadtaget för nya skolan i Bredbyn tas imorgon fredag

Ett första spadtag kommer att tas i samband med påbörjandet av en ny skolbyggnad imorgon fredag den 22 september. I Socialdemokraterna och Vänsterpartiets gemensamma budget har investeringsmedel avsatts i kommunens budgetplan 2018-2022 för att bygga nya förskolor och skolor. Sammantaget rör det sig om investeringar på ca 250 miljoner kronor.

Bredbynskolans behov av nya lokaler har funnits med i kommunens planering alltsedan den skollokalsutredning som gjordes i början av 2000-talet och som omfattade fyra skolor, Själevad, Bjästa, Björna och Bredbyn, det s.k. projekt S3B. Projektet har inneburit att nya skolbyggnader uppförts i både Bjästa 2006, och i Själevad 2010 för närmare 180 mkr. Renoveringar har också gjorts vid Björnaskolan.

Projektets totala ram har sedan planeringen startade ökat från 70 till 80 mkr och innebär att en helt ny skolbyggnad tillskapas och att fyra äldre byggnader rivs.

– Det är med stor glädje vi nu kan sätta igång bygget av en ny skola i Bredbyn där vi får ändamålsenliga moderna lokaler och en bra arbetsmiljö för elever och personal, säger Birgith Olsson Johansson ordförande i Bildningsnämnden (S)

– Det har varit en lång resa till byggstart men nu kan vi se fram emot att skolan, och Bredbyn i stort, får ett lyft genom denna investering, avslutar Birgith Olsson Johansson.

 

 

 

facebook Twitter Email